bloemkoolschotel uit de oven

 

ingrediënten voor 2 pers

 

 

bereiding

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes.
Kook in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet de groente af en doe deze in een goed ingevette ovenschaal.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Voeg in eenkeer de bloem toe roer goed doorelkaar en laat de roe even gaar worden.
Voeg er de 1\2 van de melk aan toe en roer dit geheel goed glad en doe daarna de rest van de melk erbij roeren.
Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.
Roer de koffiemelk door de saus en breng het geheel met de peper en nootmuskaat op smaak.
Haal de pan van het vuur en roer de eierdooier erdoorheen.
Klop de eiwitten in een goed ontvette schaal stijf en schep de eiwit en kaas door de afgekoelde saus.
Verdeel daarna de massa over de groente en bak het gerecht in ongeveer 7 minuten in de bovenste helft van een voorverwarmde oven op ongeveer 225 graden.
Er moet een goudbruin korstje opzitten.
Serveer er gekookte krieltjes bij.