Chili van BJO.

Ingrediënten:
1 kilo rundvlees aan dobbelsteentjes
1 pond gerookt spek aan dobbelsteentjes
4tot 5 redelijk grote uien  snipperen
1 pond tomaten  ontvellen in partjes snijden
8 grote paprika,s (liefst verschillende kleuren staat leuker)zaadlijsten verwijderen en reepjessnijden
3tot 4 spaanse pepers zaadlijsten  verwijderen en klein snijden 
zout en peper
1 pak/zak verse bruine bonen  , eerst wassen ,  minstens  12 uur vantevoren in 1 liter water  zetten.
potje chilli poeder liefst van de silvo vind ik het lekkerst
olijfolie

Bereiding:

doe de olijfolie in een grote braadpan, bodem goed bedekken en de olie zo warm laten worden tot je walm ziet dan de uien en spek erin doen tot dat de uien glazig en de spek bruin is.
dan de rundvlees erbij doen en ook bruin laten worden.
dan de bruine bonen met water erbij en aan de kook laten komen.
gas temperen en gewoon 45a60 minuten laten sudderen.
opletten dat de bonen niet te snel gaar worden.
dan de paprika,s en spaanse pepers en zout en peper toevoegen nog ongeveer 20 a 25 minuten laten sudderen tot de paprika gaar is (laat de bonen niet verpieteren) de laatste 5 minuten de partjes tomaat en de chilli poeder toevoegen ik doe meestal hele potje ,alleen de inhoud natuurlijk
daarbij stokbrood geven of turkse pide brood  is allebij lekker om in de saus te stippen.
kan eventueel een salade bij.
heb je veel over dan kan je het goed invriezen en weer opwarmen als je trek hebt.

pumpoenhome.gif (2641 bytes)