Frambozenschuimtaart

Ingredienten

3 eiwitten
2 theelepels azijn
2 theelepels maizena
150 gram basterdsuiker.

Voor de garnering

slagroom
suiker
verse frambozen
frambozenjam

Verwarm de oven voor op 120° C. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop er de helft van de suiker, de maïzena en de azijn door. Blijf kort kloppen tot de suiker is opgelost. Klop er kort de resterende suiker door. Schep het eiwitschuim op het midden van de bakplaat als een halve bol met een doorsnee van ca. 18 cm. Zet de pavlova 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven tot het schuim aan de buitenkant hard is geworden. De binnenkant moet nog zacht zijn . Laat afkoelen in een openstaande oven.

Klop de slagroom met wat suiker stijf ,smeer op de pavlova wat jam , doe er nu de slagroom op en daarop flink wat verse  frambozen . Smullen maar.Ook lekker met allerlei andere verse vruchten zoals aardbei,kruisbes,braam ,kiwi enzv.

button 5.jpg (934 bytes)