soort fruit geschiktheid houdbaarheid in maanden voorbereiding met suiker in vriezen
appels& peren goed 6 tot 8 schillen klokhuis verwijderen 2 minuten blancheren in water met 2 gram citroenzuur .
abrikozen goed 8 tot 10 de kook erover ontvellen ontpitten en halveren 3 minuten blancheren in water met 2 gram citroenzuur .
bramen&bosbessen zeer goed 10 tot 12 schoonmaken wassen droogdeppen

 

per 500 gram vruchten 70 gram suiker toevoegen
aardbeien zeer goed 6 tot 8 wassen ontkronen op een droge doek uitschudden halveren of heel laten per 500 gram vruchten 70 gram suiker toevoegen
frambozen zeer goed 8 tot 10 wassen en op een droge doek uitschudden per 500 gram vruchten 70 gram suiker toevoegen
aalbessen rode of zwarte bessen zeer goed 8 tot 10 ritsen wassen en drogen per 500 gram bessen 100 gram suiker toevoegen
kersen goed 6 tot 8 wassen ontpitten en ontstelen per 500gram vruchten 50 gram suiker toevoegen
mirabellen goed 8 tot 10 wassen niet ontpitten 2 minuten blancheren met 2 gram citroenzuur .
pruimen zeer goed 10 tot 12 hele vruchten ontpitten evt in partjes snijden voor op gebak .
rabarber zeer goed 8 tot 10 in gelijke stukken snijden en voor gebak zonder suiker invriezen 50 gram suiker op 500 gram rabarber
perzikken goed 6 tot 8 de kook erover 92 gram citroensuur in het water)ontvellen halveren en ontpitten of wassen droogdeppen en in zijn geheel invriezen .
kruisbessen zeer goed 8 tot 10 hele vruchten voor gebak zonder suiker invriezen 80 gram suiker op 500 gram bessen

pumpoenhome.gif (2641 bytes)