Melisse-appels

Ingrediënten

bereiding

De harde appels schillen, halveren en het klokhuis verwijderen,leg de appelhelften meteen in het water met de citroensap tegen het verkleuren.
Doe de schillen ,klokhuizen en (gewassen en grofgesneden) citroenmelisse in de keukenmixer en maak alles fijn.
Voeg een beetje water toe ,de moes wordt dan wat gladder.
Kook het moes met het water en de citroensap even op en wrijf het door een doek
Verwarm dan het lichtgroene sap met de suikeren de azijn al roerend totdat de suiker is opgelost
Kook de appels in 2 keer glazig in dit sap .
Schep ze er met een schuimspaan uit en leg de helften op een platte schaal om iets aftekoelen.
Doe ze daarna met de snijvlakken naar beneden in de gesteriliseerde potten.
U kunt het melissesap iets op smaak brengen door er een beetje pepermunt likeur door heen te doen
Giet nu het sap over de appels in de pot en sluit deze goed af
Deze appels smaken erg lekker bij een bolletje vanille-ijs