Pittige tomatensoep met maïs

Ingrediënten

Voor 4 personen

bereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de pepertjes schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringetjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen.
Laat de maïs goed uitlekken.
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit. Neem de bacon uit de pan en fruit er nu 5 minuten de knoflook en de pepertjes in.
Voeg de tomaatstukjes en de puree toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Kook hem 25 minuten op een laag vuur.
Voeg de plakjes bacon, de prei en de maïs goed door.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer de crème fraîche en tortillachips erbij.