Pompoensoep1



Hoeveelheid:
(4 personen)

Ingredienten
600 gr pompoen
2 prei
2 eetl olie
1 l groentenbouillon
laurier, tijm
zout, peper
evt maizena om de soep te binden

Bereiding:
Was de pompoen, verwijder de pitten (niet schillen) en snijd hem in blokjes.
Was de prei en snijd die in reepjes.
Smoor de groenten samen 10 minuten in een beetje olie en voeg dan de bouillon, laurier en tijm toe. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is geworden. Druk een deel van de pompoen fijn met de pureestamper, zodat de soep wat gebonden wordt. Vindt je hem nog te doen dan kan je wat van de soep in een kom doen met wat maizena .Roer dit door elkaar,voeg dit mengsel aan de soep toe en laat het nog even doorpruttelen.
Maak met zout, peper de soep op smaak.

Tip:
Maak de soep af met een scheutje room of yoghurt en geef er een plakejs warme uienkruier bij.

pumpoenhome.gif (2641 bytes)