Selderijroomsoep.

Ingrediënten.

bereiding

Bewaar het eventuele frisse blad van de bleekselderij voor de garnering.
Snijd drie stelen bleekselderij in boogjes. Snijdt de geschilde aardappel in blokjes.
Snipper de schoongemaakte ui en de knoflook.
Verhit de boter in de soeppan en laat de selderij, de aardappel de ui en de knoflook omscheppend zachtjes fruiten tot de ui glazig is.
Giet er een flinke scheut van de bouillon bij, breng aan de kook en laat circa 15 minuten zachtjes koken tot de selderij gaar is. Pureer de inhoud van de pan met de staafmixer, in de foodprocessor of door een fijne zeef.
Snijd de resterende steel bleekselderij eerst in repen en daarna in blokjes.
Vul de selderijpuree aan met de resterende bouillon en breng aan de kook.
Laat de selderijblokjes 2 minuten meekoken. Klop de crème fraiche door de soep.
Breng de soep op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper. Garneer met de fijngehakte selderijblaadjes.