Tomatensoep met aubergine.

ingrediënten

voor 4 personen

 

bereiding

Hak de schoongemaakte aubergine grof.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil en rasp de gemberwortel. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Verhit de helft van de boter en bak de aubergine op een hoog vuur in +/_ 10 minutenbruin en gaar. Laat uitlekken.
Verhit de rest van de boter in een pan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander en peper ca. 5 minuten.
Voeg de tomaten, de aardappelen en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep.
Voeg de kokosmelk toe en breng de soep al roerend aan de kook.
Schep de aubergine er door.
Garneer de soep met korianderblad.