Witlofsoep van josette


Ingrediënten:

50 g boter.
400 g witlof, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden
wit van 2 preien.
Schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden.
200 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden.
¾ liter melk.
Zout en witte peper uit de molen.
2 eidooiers.
¾ dl koffieroom.
2 eetlepels kleingesneden bieslook.

 
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin het witlof en de preien voortdurend om-scheppend 3 minuten.
Voeg de aardappelen toe en schenk de melk in de pan.
Breng het mengsel, regelmatig roerend, aan de kook en voeg wat zout en peper toe.
Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.
Roer in een kommetje de dooiers los met de koffieroom. Bind de soep met dit mengsel. Strooi voor het serveren het bieslook over de soep.



pumpoenhome.gif (2641 bytes)