Chili van BJO.
Ingrediënten:
1 kilo rundvlees aan dobbelsteentjes
1 pond gerookt spek aan dobbelsteentjes
4tot 5 redelijk grote uien snipperen
1 pond tomaten ontvellen in partjes snijden
8 grote paprika,s (liefst verschillende kleuren staat leuker)zaadlijsten verwijderen en
reepjessnijden
3tot 4 spaanse pepers zaadlijsten verwijderen en klein snijden
zout en peper
1 pak/zak verse bruine bonen , eerst wassen , minstens 12 uur vantevoren
in 1 liter water zetten.
potje chilli poeder liefst van de silvo vind ik het lekkerst
olijfolie
Bereiding:
doe de olijfolie in een grote braadpan, bodem goed bedekken en de olie zo warm laten
worden tot je walm ziet dan de uien en spek erin doen tot dat de uien glazig en de spek
bruin is.
dan de rundvlees erbij doen en ook bruin laten worden.
dan de bruine bonen met water erbij en aan de kook laten komen.
gas temperen en gewoon 45a60 minuten laten sudderen.
opletten dat de bonen niet te snel gaar worden.
dan de paprika,s en spaanse pepers en zout en peper toevoegen nog ongeveer 20 a 25 minuten
laten sudderen tot de paprika gaar is (laat de bonen niet verpieteren) de laatste 5
minuten de partjes tomaat en de chilli poeder toevoegen ik doe meestal hele potje ,alleen
de inhoud natuurlijk
daarbij stokbrood geven of turkse pide brood is allebij lekker om in de saus te
stippen.
kan eventueel een salade bij.
heb je veel over dan kan je het goed invriezen en weer opwarmen als je trek hebt.