Chocoladebavarois

 

Ingrediënten

 

bereiding

Week de gelatine in koud water.
Maak de cacao en suiker aan met enkele lepels koude melk.
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het cacaomengsel toe.
Spoel een pudding vorm of schaal om met het eiwit zet deze op zijn kop op een bord en bewaar het eiwit wat er van af druipt.
Roer de eierdooiers met daaraan toegevoegd 1 eetlepel water los en verdun dit al roerend met enkele eetlepels hete chocolademelk.
Giet dit daarna bij de rest van de chocolademelk blijf goed roeren en haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het cacaomengsel.
Ontvet de kom voor de eiwitten met heet water ga eventueel langs de binnenkant van de kom met een halve citroen.
Klop het eiwit stijf (het moet in de kom blijven als deze onderstebovenhangt).
Klop de slagroomn lobbig.
Schep beiden voorzichtig door het chocolademengsel.
Laat dit onder af en toe roeren lobbig worden giet daarna in de vorm of schaal.
Zet de vorm in de ijskast totdat de bavarois helemaal koud is geworden.