Hotdog van courgette van josette
Benodigdheden:
4 courgettes
4 light knackworsten (30 g)
2 eetlepels mosterd
40 g geraspte gruyèrekaas
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 5).
Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6). Was de courgettes en snij er de uiteinden af.
Schil de courgettes en laat om de 2 cm een groene band van de schil. Snij ze in de lengte
in 2 door. Verwijder de pitten met een lepel. Stoom ze gedurende 3 tot 4 minuten.
Pocheer de worsten gedurende 2 tot 3 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en prik er
met een vork in. Leg de 4 halve courgettes in een ovenschotel. Leg er de worstjes op,
strijk er de mosterd over en sluit ze met de resterende helften van de courgettes. Kruid
met peper en zout en strooi er de geraspte kaas over. Plaats de schotel gedurende 10
minuten in de oven. Dien zeer warm op. Men kan deze " hot dog " eventueel
parfumeren met ketchup.