Druiventaartjes

 

Benodigdheden

bereiding

Vet de vormpjes goed in leg hierop een plakje bladerdeeg druk dit overal goed aan in het vormpje.
Prik in de bodem en de zijkanten wat gaatjes met een vork.
Bak de bakjes in ongeveer 20 minuten op 220 graden bruin en gaar.
Laat ze goed afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
Maak de vulling klaar terwijl de bakjes in de oven zitten.
Breng de melk met de suiker en de vanillesuiker aan de kook.
Doe de eierdooiers in een kom en roer er de custard poeder doorheen.
Roer een scheut van de kokende melk erbij en giet daarna het eierdooiermengsel in de pan met de rest van de melk.
Laat het geheel al roerend op een laag vuur binden.
Haal daarna van het vuur af en roer de boter erdoor heen.
Laat goed afkoelen wel regelmatig roeren tijdens het afkoelen ivm velvorming.
Vul de bakjes met het puddingmengsel en leg hierop de druiven.
Maak de taartgelei zoals het op het zakje staat aangegeven.
Giet dit over de gebakjes.
Je kan in plaats van druiven ook frambozen kruisbessen of aardbeien gebruiken net wat er op dat moment voorhanden is.

eet smakelijk