Farfalle met tomaten en knoflookkruim.
Ingrediënten.
Voor 4 personen
bereiding
Snijdt de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes in een keukenmachine.
Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het kruim met de
knoflook al omscheppend in ongeveer 3 minuten goudbruin.
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout
beetgaar.
Was intussen de tomaten en snijdt ze in dunne partjes.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Verkruimel de gorgonzola.
Giet de pasta af, maar vang 1 dl van het kookvocht op.
Schep het opgevangen kookvocht, de tomaatpartjes, de amandelen, de gorgonzola, de olijven,
de oregano en wat peper door de pasta en warm 2 minuten door.
Doe de pasta op een mooie schaal en strooi er het gebakken kruim over. Garneer eventueel
met wat verse basilicum.
Lekker met een groene salade.