Frambozen-amandelblokjes

Ca 40 stuks

 

bereiding

De frambozen in koud water afspoelen en laten uitlekken.
Vermeng ze met de citroenzuur en wrijf ze met een vork fijn.
Giet de rode moes in een grote pan.
Voeg de suiker toe en breng het al roerend aan de kook.
Na 15 minuten zal de moes goed ingedikt zijn.
Blijf wel voortdurend roeren zodat de moes niet aanbrandt.
Voeg de amandelen en het geleermiddel toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
Voeg tenslotte de frambozenlikeur toe en blijf van het vuur af roeren tot dat er geen damp meer van het mengsel afkomt.
Leg dan het mengsel op een bakblik bekleed met aluminiumfolie en spreid het gelijkmatig uit.
Laat het een dag afkoelen en snijdt het dan in blokjes.
Wentel deze door de suiker.
Leg de blokjes daarna op een rooster en laat ze nog 3 dagen drogen (dit kan in de zon of bij de verwarming).
Bewaar de blokjes in een trommel ze zijn ongeveer 6maanden houdbaar.