Frambozenschuimtaart
Ingredienten
3 eiwitten
2 theelepels azijn
2 theelepels maizena
150 gram basterdsuiker.
Voor de garnering
slagroom
suiker
verse frambozen
frambozenjam
Verwarm de oven voor op 120° C. Bekleed de bakplaat met een
velletje bakpapier. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop er de helft van de suiker, de
maïzena en de azijn door. Blijf kort kloppen tot de suiker is opgelost. Klop er kort de
resterende suiker door. Schep het eiwitschuim op het midden van de bakplaat als een halve
bol met een doorsnee van ca. 18 cm. Zet de pavlova 45 minuten tot 1 uur in de
voorverwarmde oven tot het schuim aan de buitenkant hard is geworden. De binnenkant moet
nog zacht zijn . Laat afkoelen in een openstaande oven.
Klop de slagroom met wat suiker stijf ,smeer op de pavlova wat jam , doe er nu de slagroom
op en daarop flink wat verse frambozen . Smullen maar.Ook lekker met allerlei andere
verse vruchten zoals aardbei,kruisbes,braam ,kiwi enzv.