| soort fruit |
geschiktheid |
houdbaarheid in
maanden |
voorbereiding |
met suiker in
vriezen |
| appels& peren |
goed |
6 tot 8 |
schillen klokhuis verwijderen 2
minuten blancheren in water met 2 gram citroenzuur |
. |
| abrikozen |
goed |
8 tot 10 |
de kook erover ontvellen
ontpitten en halveren 3 minuten blancheren in water met 2 gram citroenzuur |
. |
| bramen&bosbessen |
zeer goed |
10 tot 12 |
schoonmaken wassen droogdeppen |
per 500 gram vruchten 70 gram
suiker toevoegen |
| aardbeien |
zeer goed |
6 tot 8 |
wassen ontkronen op een droge
doek uitschudden halveren of heel laten |
per 500 gram vruchten 70 gram
suiker toevoegen |
| frambozen |
zeer goed |
8 tot 10 |
wassen en op een droge doek
uitschudden |
per 500 gram vruchten 70 gram
suiker toevoegen |
| aalbessen rode of zwarte bessen |
zeer goed |
8 tot 10 |
ritsen wassen en drogen |
per 500 gram bessen 100 gram
suiker toevoegen |
| kersen |
goed |
6 tot 8 |
wassen ontpitten en ontstelen |
per 500gram vruchten 50 gram
suiker toevoegen |
| mirabellen |
goed |
8 tot 10 |
wassen niet ontpitten 2 minuten
blancheren met 2 gram citroenzuur |
. |
| pruimen |
zeer goed |
10 tot 12 |
hele vruchten ontpitten evt in
partjes snijden voor op gebak |
. |
| rabarber |
zeer goed |
8 tot 10 |
in gelijke stukken snijden en
voor gebak zonder suiker invriezen |
50 gram suiker op 500 gram
rabarber |
| perzikken |
goed |
6 tot 8 |
de kook erover 92 gram
citroensuur in het water)ontvellen halveren en ontpitten of wassen droogdeppen en in zijn
geheel invriezen |
. |
| kruisbessen |
zeer goed |
8 tot 10 |
hele vruchten voor gebak zonder
suiker invriezen |
80 gram suiker op 500 gram
bessen |