Gestoofde tomatensaus

Een saus voor over de pasta

Ingrediënten

 

bereiding

Groente schoonmaken snipperen en in de hete olie ongeveer 10 minuten bakken.
De tomaten halveren en van de zaden ontdoen.
Snij ze daarna in kleine stukjes en doe de tomaten bij de groenten.
De knoflooktenen pellen en in hun geheel bij de groenten doen.
De saus 25 minuten stoven met de deksel op de pan.
De laatste 5 minuten zonder deksel.
Knip de kruiden fijn,haal de knoflookteen uit de saus en wrijf de saus door een zeef zodat de tomaten schillen achter blijven.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Als je hem te zuur vindt kan je er een schepje suiker door heen doen.
Roer als laatst de verse kruiden erdoor,bestrooi met geraspte kaas.
De saus is ook prima in te vriezen maar dan laat je de verse kruiden en kaas achterwege
die voeg je dan pas toe waneer je de saus gebruikt.