| soort groente | geschiktheid | houdbaarheid in maanden | voorbereiding | blancheertijd in minuten | 
| artisjokken (middelgroot gesloten vruchten ) | goed | 2 tot 4 | kookrijp voorbereiden bodems apart | 8 | 
| aubergines rijpe maar vaste vruchen | goed | 5 tot 7 | schillen in plakken of blokjes snijden | 4 | 
| bloemkool vaste witte kool | goed | 8 tot 10 | goed wassen als hele kool of in roosjes | 4hele kool 2 roosjes | 
| bonen en peulvruchten | zeer goed | 8 tot 10 | puntjes en draden eraf halen wassen en breken | 3 | 
| erwten (doperwten tuinbonen) | zeer goed | 10 tot 12 | doppen en wassen | 3 | 
| groene kool | zeer goed | 7 tot 8 | stronk en lelijke bladen verwijderen wassen | 2 | 
| koolraap(jonge verse niet houterige kooltjes) | zeer goed | 5 tot 7 | wassen schillen en in plakken,reepjes of dobbelstenen snijden | 4 | 
| mais kolven of korrels | zeer goed | 6 tot 8 | bladeren verwijderen blancheren en als korrels of kolven invriezen | 8 | 
| paddestoelen alleen zeer kleine verse | goed | 5 tot 7 | wassen schoonmaken slechte stukjes of donkere sporen verwijderen kleine paddestoelen heel laten grote kleinsnijden | 4 | 
| paprika alleen stevige en glanzende vruchten | zeer goed | 5 tot 7 | deksel eraf middendoorsnijden zaden verwijderen wassen evt in reepjes of blokjes snijden | 3 | 
| tuinkruiden | zeer goed | 5 tot 7 | wassen drogen en fijnsnijden | |
| rode kool | zeer goed | 6 tot 10 | afspoelen stronk verwijderen en fijn snijden | 3 | 
| savooiekool | goed | 6 tot 8 | stronk en lelijke bladen verwijderen fijnsnijden | 3 | 
| soep groente | zeer goed | 5 tot 7 | wassen fijnhakken | 3 | 
| spinazie (alleen direct na de oogst | zeer goed | 12 | uitzoeken en goed wassen | 2 | 
| spruitjes | zeer goed | 6 tot 8 | schoonmaken en wassen | 4 | 
| tomaten | goed | 5 tot 8 | wassen en dan heel of in stukjes puree 10 min koken en zeven | 3 | 
| wortelen | zeer goed | 9 tot 11 | schillen schrappen wassen heel of in stukjes | 4 |