Mintsiroop
Ingredienten
Een flinke pedaalemmerzak vol met mintblaadjes
Per 600 cc sap 300 gram suiker
Evt spinazieblaadjes
Hersluitbare flessen
Bereiding
Was de mintblaadjes goed.
Doe in een grote pan ongeveer 4 liter water en doe er de mintblaadjes bij kneus ze een
beetje voor je ze in het water doet.
Breng het geheel aan de kook en laat het dan ongeveer 45 minuten koken.
Het water is dan ongeveer met 1/3 verminderd.
Pak een stampot stamper en stamp de blaadjes in het ontstane mintwater flink .
Giet het geheel door een zeef en doe het terug in de pan.
Voor de kleur kan je het nu aan de kook brengen met wat spinazieblaadjes het wordt dan
groener van kleur.
Meet de hoeveelheid overgebleven vloeistof af en voeg per 600 cc 300 gram suiker toe .
Breng het geheel weer aan de kook en laat het even doorkoken totdat alle suiker is
opgelost.
Laat de vloeistof iets afkoelen en giet het daarna in de schone flessen en doe meteen de
dop op de fles.
Lekker op een warme zomerdag verdunt met water .
Voor de dekoratie kan je er ijsblokjes in doen met daarin een mintblaadje.