Pittige scampie van josette
Ingrediėnten:
12 scampi's
3 el boter
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook
¼ tl witte peper
1 spaans pepertje
¼ tl cayennepeper
¼ tl oregano
sap van ½ citroen
50 gr parmezaanse kaas
3 gekruimelde beschuiten
basilicum
3 el peterselie
zout
tagliatelle
Bereiding:
Voeg eerst een beetje zout, peper, oregano en basilicum toe aan de verkruimelde beschuit.
Doe daar ook 2 eetlepels parmezaan en peterselie bij. Smelt de boter en de olie in een pan
die te gebruiken is in de grill en groot genoeg is om de scampi's te herbergen zonder ze
te stapelen.
Als boter en olie warm zijn de fijngesneden knoflook toevoegen, evenals de witte peper,
het spaanse pepertje, oregano en cayennepeper. Goed roeren. Na 3 minuten de scampi's
toevoegen en het mengsel er goed inwrijven.
Voeg vervolgens het citroensap toe en roer stevig. Snel peterselie, broodkruimels en
Parmezaanse kaas toevoegen. Opnieuw de scampi's er goed mee inwrijven. De garnalen moeten
er dan mooi rose uitzien.
Zet tenslotte de pan onder de grill, voeg wellicht nog een beetje zout toe en wacht enkele
minuten tot de kaas gesmolten is.
Serveer met gekookte pasta en gebruik parmezaan voor de garnering.