Sajoer lodeh met tahoe

Ingrediënten

voor 4 personen

bereiding

Snijd de tahoe of de tempé in blokjes van circa 2x2 cm en schep er de ketjap en het citroensap door.
Haal de sperziebonen af, schrap de worteltjes en snijd ze eerst in de lengte en daarna
in de breedte doormidden.
Snijdt de kool in reepjes van 0,5 cm breed. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in de wadjan of de wok en laat de ui en de knoflook in ca 3 minuten lichtbruin fruiten.
Voeg de sambal ,de laos ,de ketoembar en de djinten toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de groenten door het kruidenmengsel, voeg een scheutje bouillon of water,het citroensap en de salaamblaadjes toe en laat de groenten in circa 5 minuten beetgaar koken.
Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de blokjes tahoe of tempé
rondom bruin.
Schep ze voorzichtig door het groentenmengsel.
Verwijder de salaamblaadjes voor het serveren.