Saucijzenbroodje
Ingrediënten
bereiding
Doe 2/3 van de bloem,al het zout peper en boter in een kom en snijdt de boter met 2
messen totdat er een kruimige massa onstaat.
Meng met een mes 5 eetlepels koud water en de azijn erdoorheen tot het een samenhangend
geheel is.
Bestrooi de aanrecht met bloem en rol het deeg uit,vouw de deeglap in drieën draai hem en
vouw hem nog een keer dubbel,rol het deeg naar de vouwkant uit.
Herhaal deze handeling nog twee keer,laat het deeg daarna in drieën en dubbelgevouwen 30
minuten rusten in de ijskast.
Maak nu het gehakt aan met het zout de fijngesneden basilicum sjalot peper en de
fijngemaakte beschuit,voeg hierbij de helft van het eimengsel.
Verdeel het gehakt in ongeveer 10 stukjes die je rolt tot een lengte van 9 centimeter.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Haal het deeg uit de ijskast en rol dit uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm breed en
0,5 cm dik,verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Doe op ieder deeglapje een rolletje gehakt en vouw de naad dicht naar de zijkant
bevochtigt de naad met wat water en druk deze goed aan met een vork.
Je kan aan de bovenkant het deeg wat insnijden dit geeft na het bakken een leuk effect.
Leg nu alle saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat,bestrijk ze met het
restant van het ei en bak ze in 35 gaar en goudbruin.