Snijbonen met pindasaus en tempé
Ingrediënten
4personen
Voorbereiden
Snijd de afgehaalde snijbonen schuin in reepjes van ca. 0,5 cm breed.
Snijdt de tempé in blokjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd wit en
groen apart.
Maak de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Bereiden
Kook de snijbonen in water met wat zout in 5 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok of koekenpan.
Bak de blokjes tempé goudbruin en schep ze uit de pan Bedruppel ze meteen met de
sojasaus.
Laat het wit van de bosuitjes kort in de achtergebleven olie fruiten.
Roer er de pindasaus door.
Schep er achtereenvolgens de snijboontjes en de tempé door.
Laat kort doorwarmen.
Bestrooi met het groen van de bosuitjes en de gefruite uitjes.
Eet er rijst bij.
Zet desgewenst sambal op tafel.