Spektaart met prei
Voor een vorm van 24 cm. Doorsnee.
Ingrediënten
bereiding
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem
bestrooit werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. doorsnee.
Bekleedt de vorm, die met een paar druppels olie is ingevet, met het uitgerolde deeg,druk
het deeg in de rand van de vorm stevig aan en snijd het eventueel overhangende deeg weg.
Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. en snijd het lichtgekleurde deel van de prei in
smalle ringen, en was ze en dep ze droog.
Verhit de olie in een koekenpan en laat de spekblokjes een paar minuten bakken.
Laat de prei kort meebakken en laat de prei kort meebakken en laat het mengsel uitlekken
en afkoelen.
Verwarm de oven met de bakplaat voor op 200 graden.
Klop de eieren met de slagroom, de geperste knoflook, wat zout en peper en de tijm los in
een kom.
Vul de met deeg beklede vorm met het mengsel van prei en spek.en bestooi met de kaas.
Giet er het eimengsel over en zet de taart op de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Bak de Quiche in 40 minuten gaar en goudbruin.
Deze spektaart is lauwwarm het lekkerst.
Met sla is het een hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen.