Standaard witbrood in bmm

 

Ingredienten:

500 gram witbrood meel van sourby
2 theelepels zout (kleinste maatje van de maatschep van de bmm is 1 theelepel)
2 theelepels suiker
2 theelepels zonnebloemolie
5 gram gedroogde gist
290 ml water op kamertemp.
2 verkruimelde vit c tabletten

Bereiding

Doe het zout en de suiker in het bakblik elk in een eigen hoekje.
Giet de zonnebloemolie over de menghaak.Doe nu de helft van het meel in het bakblik strooi daar de verkruimelde
vitamine c tabletten over heen en het water toevoegen.
Doe nu de rest van het meel in het bakblik en strooi boven op de gist.

Zet de bmm op stand 1 of op de stand witbrood op jou machine korstkleur medium.
Kijk na 5 minuten even in de machine of de deegbal niet te nat of te droog is hij moet mooi elastisch zijn en mag niet te nat aanvoelen. Als dit wel het geval is dan meel bijvoegen met hele kleine beetjes tot de bal goed is.
Is het te droog dan wat water druppels gewijs toevoegen.
De verhouding water is bij elke machine weer anders de hoeveelheid die ik hier heb opgegeven is voor mijn bmm het meest geschikt.


Na de laatste kneding dat is bij mijn machine ongeveer na 50  minuten kan je evt maanzaad over sesamzaad
over het broodstrooien en licht aandrukken.Maar laat de deksel niet al te lang open omdat het anders het rijsproces
beinvloed.
Als het programma is afgelopen en het brood gebakken is  het brood zo snel mogelijk uit het bakblik verwijderen en op een rooster laten uitwassemen.Na ongeveer een uur kan je het brood aansnijden maar als je het wil invriezen moet je iets langer wachten .Meestal snij ik het dan pas na 2 uur en doe het in de plastic zakken .

Eet smakelijk

 

pumpoenhome.gif (2641 bytes)