Thaise kip met paprika
Ingrediënten
voor 4 personen
bereiding
Snijd de kipfilets schuin in reepjes van ca. 1 cm. breed.
Hak het schoongemaakte pepertje zonder de zaadjes en de zaadlijsten fijn en doe het in een
kom. Of doe de chilisaus in een kom.
Doe er de sojasaus, de oestersaus, de azijn, de suiker en de geperste knoflook door.
Doe er de kipreepjes bij en meng ze goed door de marinade.
Laat minstens 30 minuten intrekken.
Snijd de schoongemaakte paprika`s in smalle reepjes en snipper de ui.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan.
Roerbak de ui en de paprika een paar minuten.
Voeg de kipreepjes met de marinade toe en laat af en toe omscheppend circa 4 min. stoven
tot de kip gaar is.
Bestrooi met de koriander of de peterselie.
Geef er rijst bij.
Als variatie kan je er ook nog wat shii-take doorheen doen